reede, 4. november 2011

Reis Riiga

Hea reisihuviline!

Vabaajakeskus Vanad ja Noored kutsub Sind veetma 2 toredat päeva jõulumeeleolulises Riia linnas 17.-18. detsembril

Kõigi mugavustega buss väljub 17. detsembril kell 8.00 Jüri alevikust Jaave kohviku ees olevast parklast ja suundub Pärnu kaudu Riia poole.

Keskpäevaks jõuame linna, mis on asutatud juba 1201.aastal. Majutume hotelli „Tomo” (vt. www.tomo.lv) ja seejärel suundume jalutuskäigule vanalinna – uhke Vabadusesammas, Riia kõrgeim keskaegne ehitis Peetri kirik, „tuhast tõusnud” Mustpeade Maja, barokkstiilis torniga Raekoda, Riia vanalinna süda ja hing – Toomkiriku väljak koos Toomkirikuga, Börsihoone, 13. sajandil ehitatud Jaani kirik oma terrakotamüüridega, Leinava Jumalaema kirik, Riia loss, Püssirohutorn, suurt šokolaaditahvlit meenutav parlamendihoone, vanalinna kaitsemüür koos Rameri vahitorniga, Rootsi värav ja palju muid huvitavaid vaatamisväärsusi.

Peale paaritunnist jalutuskäiku on vaba aeg linnas. Soovijaid viiakse vahepeal kas hotelli või LIDO-sse õhtustama. Omapäi uitajaid võetakse hiljemalt kell 21.30 kesklinnast bussile ja viiakse hotelli. Alati on võimalus ka omapäi hiljem hotelli tulla, sest hotellini on väga hea trollibussi ühendus. Riia linn pakub ka põnevat ööelu soovijatele.

Teisel päeval lahkume hotellist kell 10.00 ja soovijatega sõidame Jurmalasse , Baltimaade suurimasse veeparki. LIVU veepargis on ca 50 erinevat atraktsiooni, mis on mõeldud igale maitsele, vanusele ja temperamendile. Kel huvi veemõnude vastu puudub, neile jääb võimalus külastada Riia linna muuseume, jalutada vanalinnas, juua õdusates kohvikutes jõuluglögi ja kuulata jõulumuusikat. Vanalinnas on palju müügikohti väga rikkaliku jõulukaupade valikuga.

Keskpäeval tulles LIVU-st tagasi sõidame koos lõunatama ja siis on aeg külastada uhket Riia turgu, mille kalavalik näiteks ei saa jätta külmaks mitte ühtegi külastajat. Lisaks kalale veel erinevate kaupade mitmekülgne valik. Turg asub erinevates hoonetess + suur õue-ala kauplemiseks.

Koduteele asume orienteeruvalt kell 17.00. Jürisse jõuame umbes kell 22.00.

Teel sihtkohta räägime lätlastest, nende ajaloost ja Riia linnast. Tagasiteel kuulame meeleolukat jõulumuusikat.

Reisi maksumus 57.- EUR sisaldab:

  • Kõigi mugavustega bussi kahel päeval
  • Reisisaatja teenust
  • Ööbimist 2-kohalistes mugavustega tubades (1-kohalise toa lisatasu 12 EUR)
  • 3-sed seltskonnad ööbimisega ühes toas -10% (tuba on väike)
  • Rikkalikku hommikusööki buffee-lauas

Kui 2 täiskasvanut soovivad kaasa võtta lapse kuni 14.a., kes majutub samas toas lisavoodil, siis lapsele on hind vaid 15 EUR.

NB! Soodushinnaga (ehk lastele) kohti reisil on kuni 12. Kuid kohad täituvad registreerimise järjekorras sõltumata vanusest.

Soovitame kindlasti teha tervisekindlustuse! Või kaasa võtta kehtiv Euroopa haigekassakaart.

Kaasa kindlasti ID kaart või pass (kehtivusega 3 kuu peale reisi lõppu)

Hinnale lisandub vastavalt soovidele:

  • Peetri kiriku torni tõus liftiga (täiskasvanud 2 latti, lapsed kuni 18.a. 1 latt, alla 7.a. tasuta)
  • Dokumentaalfilmi vaatamine Riia 800.a. ajaloost (inglise või vene keeles) 7 EUR
  • Erinevate muuseumite pääsmed vastavalt soovidele
  • LIVU-veepark (6-14.a. 12,73 EUR, pensionärid/tudengid 16,65 EUR, täiskasvanud 18, 43 EUR – 2 tunni pilet. Kui tuleb grupi suuruseks 20 inimest, siis allahindlus 10% - hinnad kodulehelt) – tasutakse koos reisi broneerimisega
  • LIDO söök umbes 3-5 latti kord
  • Tervisekindlustus (sõltub vanusest)

1latt = ca 1,47 EUR

Reisi seltskonnaga liitumiseks helista Mariannele telefonil 5029006 või kirjuta kiri aadressil: vanadjanoored@gmail.com

Reisile tulijatel teatada oma ees- ja perekonnanimi, isikukood, kontakt-telefon ja ID kaardi või passi nr ja kehtivuse aeg.

Kaugematelt tulijatel on võimalik oma auto jätta eramaja hoovi.

Registreerumine kestab 20. novembrini või kuni kohti jätkub.

Reisi eest tasutakse ülekandega MTÜ Vabaajakeskus Vanad ja Noored arveldusarvele

SEB-pank 10220120702016 või Swedbank 221050693343 märksõna „Riia-reis”.

Istekoha valik bussis vastavalt registreerimisele.

MTÜ jätab endale õiguse sõit ära jätta, kui huvilisi koguneb vähem kui 30 täiskasvanut. Sel juhul tagastatakse osalejatele raha hiljemalt 25. november 2011.

Kommentaare ei ole: