teisipäev, 13. juuli 2010

Aiandushuvilistele õppesõit

2-päevane õppesõit aiandushuvilistele
(Soodsam hind 26-le kõige kiiremale registreerujale).

28-29. august 2010 – hea lõõgastumisvõimalus enne sügist ja hea võimalus varuda talvevarusid ning täiendada oma aeda uute istikute ja taimedega.

Marsruut: Jõgevamaal Küüslaugufestival ja Luua Puukool, Põltsamaal rosaarium – Alatskivil praktiline õunapuude lõikamine – Tartus Botaanikaaed – ja palju muudki.

1. päeval

Väljasõit kell 9.00 Jaave Kohviku juurest Jürist (autodega tulijad saavad autod jätta turvalisele hoiule eramaja hoovi kohviku taga). Tartu maanteelt soovijad saavad hiljem bussile tulla. Ja kui mõnest lähemast piirkonnast tuleb rohkem inimesi, saame ka bussiga läbi põigata – näiteks Lagedi, Kiili, vajadusel ka näiteks Ülemiste parklasse)

Esimene peatus – Jõgevamaal Küüslaugufestivalil (sinna tulevad kokku tuhanded küüslaugusõbrad. Päev täis päevakohast meelelahutust ja saab osta eesti köögiviljakasvatajate käest talvevarusid. Sõidame ju suure bussiga ja hoiuruum varude soetamiseks suur.) Päeval esinevad festivali kahel laval tuntud muusikud, peaesineja Birgit Varjun ja artistid ja päeva juhib “maaaednik” Venno Loosaar, kelle juhtimisel valitakse välja “Eesti suurm küüslauk 2010”. “Kauneim küüslaugukübar 2010”, “Kauneim küüslauguvanik 2010” jne. Märksõnadeks on veel küüslaugukomm, küüslauguõlu, küüslaugusupp, küüslauguvõi, küüslauguviin, röstitud küüslauk jne.
Täpsem info www.meelejahutaja.ee
Lõunatamine igal ühel omal soovil. Samuti festifali pääse tuleb ise osta.

Luua Puukool – Peale lõunat suundume Luuale, kus imetleme puittaimede ekspositsioone ja saame endale soetada nii ilupuid ja- põõsaistikuid. Luua Puukool kuulub Eesti liigirikkaimate puittaimede kollektsioonide hulka, sisaldades üle 700 nimistu. Täpsem info ka hindade kohta www.luua.edu.ee

Põltsamaa Roosiaed – Eestimaa suurimas roosiaias kasvab üle 3000 roosiistiku ning ligi 900 erinevat roosisorti. Sealt on võimalus meil ka istikuid kaasa osta. Tunnine jalutuskäik spetsialisti (perenaise/peremehe) saatel. Täpsem info: www.joostiaiand.ee

Majutuskoht on Põltsamaa linnas mugavustega 1-,2- või 3-kohalistes tubades koos saunas käimise võimalusega. Igas toas televiisor ja Wifi-ühendus.
Põltsamaa on väike roheline aedlinn oma ilusa jõe ja 17 valge sillaga. Linna südames asub kena roosisaar, kus on tore jalutada. Seal asub ka Eesti suurim roosiaed oma 800 erineva roosisordiga. Samuti on Põltsamaa veinipealinn ning siin on ka oma veinikelder, mis asub Lossihoovis. Seepärast jätame teile piisavalt vaba aega selle ilusa kohaga tutvumiseks ning õhtusöök on igal ühel oma vabal valikul. Sauna kaminaruum mahutab vabalt 12 kohta ja need, kes ei soovi tutvuda Põltsamaa hilisõhtuse eluga, saavad meeldivalt aega veeta ka seal ning vestelda meie koolitaja Mati Laanega. Ajaviiteks saab mängida ka piljardit.

2. päeval
Hommikusöök kõik koos (kuulub hinna sisse) ja siis sõidame edasi Alatskivi-maile, kus ootab koolitaja Piret Pihtjõe, kes õpetab meid praktiliselt õunapuid lõikama. Tema käest saame kuulda ka muud huvitavat aiakujundusest ja taimede valikust.
Neile, kellele see teema huvi ei paku (kuni 8 inimest, anname võimaluse minna Peipsile purjetama (lisandub hinnale 200.-EEK, tasuda registreerimisel)

Peale koolitust teeme põike Alatskivi lossi ja lõunapeatuse (koht veel kokkuleppel, hind sisaldub koolituspaketis).

Peale lõunat suundume Tartu Botaanikaaeda, kust jõuame kahjuks teha kiirläbipõike (max 1,5-2 tundi). Kuna seal on ka erinevad külastusvariandid, osad tasulised, osad tasuta , siis kõik see omal vabal valikul.

Botaanikaiast võtame otse suuna koju tagasi (väike jalasirutuspeatus tee peal).
Jürisse jõuame orienteeruvalt kell 19.00-19.30.
Kogu tee saadab meid tuntud aiandusteadlane Mati Laane, kes alustab koolitamist juba bussisõidul ja jätkab õhtul ööbimiskohas.

Projekti toetatakse osaliselt Kohaliku Omaalgatuse Programmist ja Rae Vallavalitsuse poolt.
Enda panustamine oma teadmistesse on alljärgnev:
Hind 550.- (majutus 1-kohalises toas) – 3 tuba
Hind 490.- (majutus 2-kohalises toas) – 7 tuba
Hind 440.- (majutus 3-kohalises toas) – 3 tuba

Hind sisaldab
- ringsõitu vastavalt marsruudile mugavustega suures bussis (46-kohaline)
- Rosaariumi külastust spetsialisti saatel
- Majutus mugavustega tubades (televiisor, wifi-ühendus, dušš, WC)
- Õhtust saunatamise võimalust
- Hommikusöök
- 2.päeval lõunasöök
- Aiandusteadlase Mati Laane koolitust
- Praktilist õunapuude lõikamise koolitust Piret Pihtjõe juhendamisel

Hinnale lisanduvad omal vabal soovil:
- osades kohtades sissepääsupiletid (nt. Alatskivi mõis seest erinevate hindadega vastavalt vanusele, aga võib ringi jalutada ka vaid mõisapargis, küüsulaugufestivali pilet)
- Tartu Botaanikaaed (üks osa seal tasuline, teine osa tasuta)
- Kõik istikud ja taimed, mida soovite kaasa osta
- Õhtused veinidegusteerimised Põltsamaa Lossihoovis
- Purjetamine Peipsil (200.-EEK, palun tasuda kohe koos reisimaksumusega, võimalus vaid minna 8-l inimesel,)

Juhul kui soovijaid tuleb siiski rohkem, siis lisakohad tulevad teise hotelli, mille majutushind kahjuks kõrgem. Seega alates 27.-ndast osalejast hind 2-kohalise majutusega 550.- .

Täpsem informatsioon Marianne Rosenfeld telefon 5029006
e-kiri: info@kkharju


Õppesõidu korraldaja MTÜ Vabaajakeskus Vanad ja Noored.

Reisi maksumus tasuda a/a 22 104 467 29 69 (Swedbank) või
10 2200 5463 3015 (SEB) (Soovijad saavad arve)

Kommentaare ei ole: