reede, 1. mai 2009

Kiri Rae TSK-lt

Selline ametlik kiri kinnistu nime veaga (õige on Armeka) saadeti valda Rae TSK poolt. Kiri siis siin-

Kadaka külas asuv puhkeala

1. Kaetud prügimägi jääks looduslikuks amfiteatriks ilma igasuguste pealisehitusteta, vaatega Kadaka küla suunas ja Aruküla suunas. Talvel saab kasutada kelgumäena.
2. Aruküla suunale tuleks Arneka maaüksusele ja Otsa talu maale motokrossi rada, millise noortele mõeldud osa oleks praktiliselt Arneka maaüksusel ja prügimäelt täies ulatuses jälgitav.
3. Kadaka küla suunale tuleks parkimisplats koos laululava ja jaanitule aluse ning kiigega. See oleks külade kooskäimise koht.
4. Arneka maaüksuse Kadaka küla poolsele osale tuleks plats hobuste ja koerte võistluste pidamiseks.
5. Nendel suurtel platsidel saab korraldada laatasid, vabaõhu kontserte, noorte üritusi ja mitmesuguseid muid spordivõistluseid ja ka tegeleda tervisespordiga.
6. Sinna tuleb tuua elekter, luua pesemisvõimalus koos saunaga, statsionaarsed peldikud, prügi kogumiskohad ning hoone kohtunike tööks ja puhkuseks.
7. Tuleviks tuleb ka motell.
8. Kogu planeeritava ala suurus, mis koosneb ca 3 ha pügimäest, ca 6 ha Arnekast ja ca 8 ha Otsa tal maast. Seega kokku ca. 17 ha.
Rae TSK arvamuse edastas P.Böckler

Kena oleks, kui siia oleks lisatud ka kaart, siis oleks lihtsam arusaada, kuhu midagi planeeritud on.

13 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas Rae TSK külaelanike käest ei küsigi, kas me prügimäele tahame motelli ja neid teisi võistlusi. Tuleks ikka küsida külaelanike käest ka, mitte mõtelda ühe talu nimel terve küla eest

Ele ütles ...

Anonüümse kommenteerija kommentaaril täiesti mõte sees. Külaelanike arvamus loeb vägagi palju. Kui näiteks peres on väike laps, keda õues vankris magama tahad panna ja maja taga täpselt samal ajal krossikate pinin käib, hakkab varsti ikka hari punaseks minema küll.
Rae TSK poolt ootaks külaelanike kokkukutsumist ja oma plaanide tutvustamist. Samuti on aeg talvise jääraja tähistusmärkide ehk auotkummide kokkukorjamiseks juba ammu käes.

MARJU ütles ...

Elel on täiesti õigus, et Rae TSK peaks külarahvast teavitama,mida nad täpselt planeerivad. Koristuspäeval oli kõige rohkem prügi koristada, suurest teest kivihunnikuni(täpselt sealt,kus jääraja külastajad kogunesid ja ära keerasid ning oma prügi maha viskasid).Äkki kummid jäävad järgmist hooaega ootama?

Anonüümne ütles ...

See ei ole ala planeering, vaid osa lähteülesandest planeeringu koostamiseks. Detailplaneeringu koostamise tellisime kolmelt firmalt ning kõige odavam oli 200 tuhat krooni. Nendele on veel vaja esitada ka eskiis, millise seesama firma on nõus ise koostama lisamaksu eest 20-30 tuhat. Neid rahasummasid meie ei saanud mitte ühegi fondi kevadvoorust.

Seega mitte mingisugust plaani ega eskiisi olemas ei ole. Kui soovite veel midagi juurde lisada, andke teada. Sügisvoorude rahastamistaotluste vastuvõtmine algab septembris ning otsustamine on oktoobris. Eskiisi selle valmissaamisel tutvustatakse kindlasti avalikult.

Kumme libedasõidu raja äärest ära tuua ei saa, sest maa on väga pehme ning ei ole mõtet pinnast lõhkuda. Kui maapind jalakäijat kannab, siis laotakse nad suurematesse hunnikutesse ja kui maa taheneb, tuuakse ära.

Rae TSK nimel

P.Böckler

Ele ütles ...

Nii, tänaseks on maa juba piisavalt kuivanud ja tahenenud, nüüd saab põllu puhtaks teha. Käisin ise seal jalutamas ja veendusin selles.

Ele ütles ...

Tänud, vaade aknast kohe palju parem, põld puhas:)
Kuigi jah, põllu poolt vaadates on minu aia tagune igasugu kraami täis, nii et nüüd on aeg selle kraami ladustajatel ka asja kalla asuda!!

Anonüümne ütles ...

Mis õigusega te üldse käite eramaal? Üks asi on minna ja jalutada, aga mine ja proovi ise autoga seal muda sees sõita. Kas kedagi on häirinud teie hoovis toimuv? See, mis toimub minu maal, on minu eraeluline asi. Palun ära sorgi minu eraelus! Tänan.

Ele ütles ...

Lugupeetud viimane anonüümne kommenteerija, ma arvan, et sellise terava kommentaari puhul peaks julgema ka oma nime alla panna! Küla on meil väike ja milleks salatseda?
Mina pole kommenteerinud ega 'sorkinud' kellegi eraelus, mind lihtsalt häirib, kui inimesed ei hooli oma kodu ümbrusest. Mis kellegi maja hoovis toimub, see on igaühe oma asi, mida keegi seal igapäevaselt näha soovib.Üks asi olid jääraja tähistusena kasutatud kummid, enda arust nendele tähelepanu juhtimisega ei sorkinud ma kellegi eraelus, kuna jäärada oli avalik. Selle teema loen mina lõpetatuks, kuna põld on korras. 5+!
Teine asi on aastaid kestev kraami ladustamine, mida tegelikult keegi ei kasuta ega vaja. Ja kui see kraam vedeleb mitte ainult ladustaja maa peal, siis on küll teiste asi. Mis kasu on siis alles korraldatud küla koristuspäevast, kui see koristamine ei laiene kaugemale teeäärsetest kraavidest?

Anonüümne ütles ...

Kahjuks ei ole sinna midagi teha kui ei hoolita OMA KODU ümbrusest. Meie, naabrid ja ümberkaudsed, ei saa sinna mitte midagi teha. Küll aga võime suunata ja soovitada, kuid kahjuks võib see kaasa tuua solvumist ja ärritust jne.

Lisaks avaldan ka selles osas arvamust, et tunnen kirjeldamatut pinget küla elanike vahel. Jääb selgusetuks, miks ei võiks kõik hästi läbi saada!? Teeksin ettepaneku, et kui miski häirib või soovite mingisugust ettepanekut teha, siis parem on otse pöörduda teemaga seotud inimesele poole ning kenasti asi ära rääkida. Ja siis hiljem informatiivsel eesmärgil tegevus siia kirja panna.
Siin blogis võib kõigest väga valesti aru saada... ja see lihtsalt tekitab pingeid.

Külavanem võiks lähiajal koosoleku kokku kutsuda. Selliselt, et igast talust vähemalt 1 elanik saaks koosolekul 100% osaleda. Siis saaksime infot vahetada ja oma arvamust avaldada nii, et iga talu esindaja ka sõna võtta saab. Selline koosolek välistaks ka infosulu.
Giina

MARJU ütles ...

Koosolek toimub ilmselt mai lõpus- juuni algul, seoses küladepäeva korraldamisega. Sellel koosolekul arutame vaid küladepäeva asju. Koosolekule tuleb ka külaliikumise esindaja. Musta pesu me sellel koosolekul ei pese, muidu hakkab meenutama jaanuarikuu koosolekut. Vallast tulevatel inimestel ei ole meie probleeme vaja teada, see on küla sisene asi.

Anonüümne ütles ...

Siis peaks ikkagi ka nö külasisese koosoleku tegema. Aga seda ilmselt siis kui külapäevad on korraldatud?
Giina

Ele ütles ...

Mina arvan, et külakoosoleku võiks teha kindlasti enne küladepäeva, see alles augustis.
Ja eeldatavasti tuleb ka jaanipäeval terve küla kokku:)

Anonüümne ütles ...

Olen Ele'ga nõus!
Giina