kolmapäev, 20. jaanuar 2010

Lähme reisile

MTÜ KODUKANT HARJUMAA JA MTÜ VABAAJAKESKUS VANAD JA NOORED
KORRALDAVAD ÜHISE ÕPPEREISI 2.-8. MAIL 2010 POOLASSE JA SLOVAKKIASSE.
Oodatud on kõik, kel huvi mõnusas seltskonnas koos rännata, õppida ja eelkõige, kes tahavad rohkem infot MTÜ-de tegutsemisvõimaluste kohta.
Põhirõhk on küll Slovakkia võrratul loodusel ja sealse eluga tutvumisel, kuid meil jääb piisavalt aega külastada nii Krakowit kui Wieliczka soolakaevandust Poolas ning pikal bussisõidul rääkida teemadel, mis puudutavad MTÜ-de tegevust.
Et bussisõit ei tunduks pikk ega väsitav, siis teel sihtkohta ja viimasel päeval koju tagasi, räägime MTÜ-de tegevustest (rahastusvõimalustest, projektide kirjutamisest ja juhtimisest, ajaplaneerimisest jne. Osalejatele väljaprinditud materjalid ja juhised MTÜ-de tegevuse juhtimisel). Ikka nii, et õppimine ja lõõgastus käiksid käsikäes nagu meie eelnevatel Eesti-sisestel sõitudel.
Ning kui koolitus juba väsitab, siis vaatame lõbusaid filme või räägime põnevaid lugusid, avatud mikrofoniga”.

02.-08. MAI. 2010
Mugavustega buss (kliimaseade, WC, /CD/DVD/VHS, kuumad joogid)
1. päev - 02. mai 2010Väljasõit vastavalt lisainformatsioonile kell alates 6.00 (väljumiskohad Tallinnas Sikupilli parkla ja Jüri alevikus – Jaave kohviku parkla)
Sõidame läbi Balti riikide marsruudil Eesti – Riia – Leedu–Poola piiri ületamine. Jõuame ööbima Varssavi lähistele . Lõunasöögi võimalus Leedu piiril. Õhtusöök omal käel. Soovitav kodust kaasa võtta, sest jõuame hotelli hilisõhtul.
2. päevast – 6 päevani (03.-mai 07. mai) läbime järgmisi kohti Poolas ja Slovakkias
Poolas: (1. öö Varssavi lähistel, 1 öö Krakowis, 1 öö Wasilkowi lähedal, õhtusöögid omal käel)
Slovakkias: 3 ööd oleme Popradi kesklinna väga mugavas hotellis , õhtusöögid kõik koos (ühel õhtul mustlasrestoran, ühel õhtul koos slovakkidega ühes külas ja ühel õhtul lihtsalt ilusas õdusas kohas). Nende õhtusöökide hind on juba õppereisi hinnas!
Poolas külastame:
Czestochowas külastame Poola katoliiklaste tähtsamat palverännakukohta – 1382. aastast pärinevat Jasná Gora kloostrit.
Krakowi linna - tutvumine Krakówi vanalinnaga: hästi säilinud keskaegne linnasüda, kirikud, Poola kuningate endine residents Wawel. Jääme ööbima Krakowisse, seetõttu võimalik omal käel selle kauni linnaga tutvuda.
. Külastame maailmakuulsat Wieliczka soolakaevandust: kaevanduskäigud ja soolakambrid kuni 135 m sügavusel, soolast skulptuurid, kabelid ning maa-alused järved, saame teada, kuidas toodeti vanasti Poola tõelist rikkust – kullaga võrdväärset soola. Seda unikaalset kohta külastame ka eraldi päeval, seega ei ole mingit tormamist ega kiirustamist.
Slovakkias külastame:
Tutvume võimsaima kindlusrajatisega Kesk-Euroopas – keskaegse Spiši linnusega, mis on kantud UNESCO kultuurimälestiste nimistusse.
Popradi kesklinnas (kus me ööbime – selle lähedal) võimalus külastada kaasagset vee- ja tervisekeskust (erinevad saunad ja basseinid ning veeatraktsioonid)
Kui ilm ja veetase jões võimaldab, teeme Pieniny Rahvuspargis 1,5-tunnise parvesõidu (raftingu) Dunajeci jõel. Kes raftingule ei soovi minna, sellel on võimalik matkata mööda jõekaldal olevat matkarada.
Käime Demänovská orus ning vaatame Euroopa üht kaunimat karstikoobast (erineva värvuse ja kujuga nõrgvormid, stalaktiidid ja stalagmiidid; maa-alune jõgi väikeses.
Tõuseme funikulööriga Hrebienoki mäele ja teeme lühikese mägimatka, et imetleda vahutavaid koskesid. Tutvume tuntud suusakeskuse Štrbske Plesoga.
Külastame kohalikke slovakkia külasid ja peame maha kaks kuni kolm lustakat õhtust kohtumist kohalikega.
Ja loomulikult külastame suurt kaubanduskeskust, et koju osta huvitavaid ja odavaid asju (eriti soodsad ja suure valikuga on maitseained, veinid, juustud jne.)
7. päev - 08. mai
Poola-Leedu-Läti ja tagasi koju hilisõhtuks!
Hind 5500.- (seda õppereisi ei rahastata ühestki fondist)
sisaldab sõitu mugavustega bussis koos kuumade jookidega vajadusel ning kiirteemakse
ööbimist 2-kohalistes mugavustega tubades. Popradis 3 ööd kõik ühes ja samas kesklinna mugavas hotellis. 1-kohaliste tubade eest lisatasu.
kõikidel hommikutel hommikusööke,
ühiseid õhtusööke Slovakkias 3-l õhtul (joogid ostetakse ise)
osad sissepääsu pileteid (koopad, funikulööriga mägedesse, parvesõit), v.a. termaalkeskus, kus saab käia mitmel päeval-õhtul ka iseseisvalt ning kui tekib ka külastatavaid lisakohti, siis need on ka omafinantseeringul.
eestikeelset giidi Poolas ja Slovakkias (Arne Timm – tuntud gruppide eestvedaja antud marsruudil)
atesteeritud reisisaatjat, kes korraldab muud elu-olu reisil
koolitamistasu ja koolitusmaterjale (osalejad saavad MTÜ-de juhtimise tunnistuse 16-tunnile)
Võimalus maksta osamaksete kaupa. Esimese 1000.-EEK annab õiguse valida koht bussis.
Peale esimese makse sooritamist loobumise korral tuleb ise leida asendussõitja.
Viimane osamakse peab üldjuhul olema tehtud 01.märtsiks. (Kokkuleppel muu maksegraafik).
Juhul, kui registreerub sõidule vähem kui 30 inimest, on õigus korraldajatel õppesõit ära jätta ja osalejatele raha tagastada.
Lõunasöögid ja Poola õhtusöögid omal käel, osades linnades tasulised WC, veepark omal käel, reisikindlustus ise, taskuraha omal vabal valikul jne.jne.
Täpsem info ja registreerimine: 5029006 Marianne Rosenfeld
Või info@kkharju.ee
Sõidu korraldaja MTÜ Vabaajakeskus Vanad ja Noored koostöös MTÜ Kodukant Harjumaaga.
Osavõtumaks tasuda MTÜ Vabaajakeskus Vanad ja noored arveldusarvele 10220054633015 (SEB-pank). Soovijatele väljastame koheselt arve.

Kommentaare ei ole: